Volanta simpla Valeo

Volanta simpla Valeo

De 10 ani se bucura de un succes international de neegalat kitul de ambreiaj Valeo 4P care in­locuieste volanta cu masa dubla. In prezent, aceasta solutie ofera posibilitatea de inlo­cuire pentru peste 70 de tipuri diferite de volanta cu masa dubla, cum ar fi de exemplu: motoarele grupului Volkswagen de 1.9TDI, 2.0 TDI si Peugeot-Citroen 1.6 HDI, 2.0HDI sau Opel 1.7CDTi si 2.0TDI. Popularitatea Kitului 4P o demonstreaza faptul ca din anul 2003 s-au fabricat peste un milion de kituri Valeo pentru piata pieselor auto. Datorita strazilor intens circulate de taxiuri, din orasul Madrid, a aparut kitul de ambreiaj Valeo Kit 4P.

Avand in vedere gradul crescut de popularitate a motoarelor diesel, autoturis­mele din categoria mijlocie sunt echipa­te din fabrica cu volanta cu masa dubla. La aceste autovehicule durata de viata a ambreiajului este mai scazuta dacat la sistemele traditionale, iar schimbarea lui genereaza cheltuieli mari pentru pro­prietarul autovehiculului. Grupul Valeo in anul 2003 ca o inovatie tehnica noua a introdus pe piata pieselor de schimb Kitul 4P. Acest kit este o solutie durabila si de incredere, si totodata are caracteristici si­milare de operare si confort ca o volanta cu masa dubla. Designul inovator al placii de amortizare cu cursa lunga constituie un plus pentru confortul soferului si ofera performante de amortizare comparabile cu sistemul DMF(Dual Mass Flywheel). Placerea condusului este sporita datorita faptului ca Valeo Kit 4P filtreaza vibratiile si zgomotul, in timp ce transferul de cuplu se afla la valoarea impresionanta de 100%.

Kitul 4P a aparut din cauza deselor defectiuni aparute la sistemele de ambreiaj ale autovehiculelor unei societati de taximetrie din Spania. Cheltuielile de intretinere au ajuns la un nivel foarte mare astfel ca proprie­tarul companiei de taximetre a discutat cu reprezentantii fabricii de productie Valeo Transmissions Fuenlabrada sa dezvolte un ambreiaj mai rezistent pentru flota sa de taximetre. In traficul intens din oras ambreiajul este supus unor sarcini extrem de mari iar in cazul societati de taximetrie, volanta cu masa dubla a fost „veriga slaba", piesa care s-a uzat mult mai repede decat cele­lalte piese componente ale sistemului de ambreiaj. Kitul de ambreiaj Valeo Kit 4P a solutionat aceasta problema cu un disc de ambreiaj cu amortizor de torsiune cu cursa lunga „Long Travel Damper" care atenueaza zgomotele si vibratiile mecanice. Volanta rigida nu contine piese de uzura, ceea ce asi­gura o mai buna rezistenta termica, o perfecta protectie a motorului si a cutiei de viteze.

Kitul 4P Valeo contine:

  1. volanta rigida
  2. disc de ambreiaj
  3. placa de presiune
  4. rulment de presiune

Iata componentele discului de ambreiaj Valeo:

Kit de conversie la volanta simpla